SYLVIA FRANKENA


Sylvia woont en werkt in Zwolle. Ze heeft gestudeerd aan de Kunstacademie Minerva in Groningen en aan de Constantijn Huijgens Kunstacademie te Kampen. Haar werk werd o.a. geëxposeerd in Museum de Fundatie te Zwolle. Gedurende de zomer is haar werk te zien bij Waarkunst.

 

In haar werk staat de natuur, zoals men die aantreft in tuinen en parken centraal. In een losse toets ( in olieverf) weet ze de sfeer te vangen, het speels te houden en te spelen met het licht. 


Tuinontmoetingen

"Je kent het wel; je passeert een muur waarvan je voelt dat er een geweldige tuin achter zit. Je voelt het, zonder dat je er ooit een stap hebt gezet. Zo passeerde ik, jaar na jaar, talloze hekken, hagen en muren. Tot de dag dat ik aanbelde. 'Mag ik uw tuin zien?' Een minuut later stond ik in het hoge gras naar een wildernis te kijken met bomen, water en bloemen. Een onontdekt paradijs, ik wist het!

Een week later stond ik er weer. Dit keer met mijn ezel en olieverf. Als je een tuin schildert, en plein air, kijk je zoveel intensiever naar de tuin. Je ziet niet alleen het zonlicht, je voelt het branden op je huid. Je voelt de wind en ziet de bladeren bewegen. Je hoort de vogels en muggen. Je drinkt de tuin helemaal op."After the rain

Olieverf 100x120 cm

Bloesem

Olieverf 100x120 cm

Fantasy Moon

Olieverf 100x120 cm


Light

Olieverf 140x100 cm

"In het voorjaar van 2020 ontdekte ik de bijzondere tuin aan de IJssel te Zwolle. Ik kreeg toestemming om tijdens de Covid periode hier te schilderen. Een bijzonder landgoed omgeven door water. Een hoeveelheid aan irissen, varens en hoefbladeren versierden de waterranden. Bomen in allerlei soorten reikend naar de heldere Hollandse lucht. Warme zomerdagen waar ik kon werken in het bijzijn van zingende vogels. Verschillende olieverf studies resulteerden in groter werk op doek.