WAARKUNST

© 2017 | PRIVACY POLICY

Oldambt

 
 

Hoofdweg 1

9942 PA 't Waar

0598 446 390

whatsapp: 0634116683

waarkunst@gmail.com

openingstijden

zondag: 11-17

doordeweeks op afspraak

De beeldentuin ligt in een parkachtige omgeving waar een min of meer permanente collectie van beelden wordt versterkt met wisselende exposities.

 

De beeldentuin is het hele jaar door geopend en kan zelfs in de winter wanneer het weer het toelaat bezocht worden.

 

Momenteel staan er beelden van Luc Leenknegt, Gita Smidt, Bertus Hidding, Gert Sennema, Henk Slomp, Jan Ketelaar en Jeanet Bergsma.

Van een aantal beeldhouwers is in de galerie ook nog werk te bewonderen.

 

Galerie in Oost Groningen

 

Waarkunst ligt in het prachtige Oldambt, een streek in Groningen waar de seizoenen haast voelbaar verstrijken. Een paradijs in de zomer, ruig en leeg in de winter. In dit landschap ligt Waarkunst als een oase van cultuur in een verder voornamelijk agrarische omgeving.

 

 

Galerie en kunstbeurzen

 

In de galerie zijn wisselende exposities te zien van schilderijen, beelden, fotografie, glas, installaties en opmerkelijk design van professionele kunstenaars en ontwerpers.

Daarnaast presenteren wij onze kunstenaars in het binnen en buitenland door deel te nemen aan verschillende kunstbeurzen.

 

 

Beeldentuin

 

In de beeldentuin die zo'n 3 hectare beslaat zijn beelden en installaties te vinden in een wisselend landschap van vijvers, bos en weide. De symbiose tussen kunst en landschap zorgt voor een bijzondere ervaring die het hele jaar door kan worden genoten. Een min of meer permanente collectie van beelden wordt versterkt met wisselende exposities. De beeldentuin is het hele jaar door geopend en kan zelfs in de winter wanneer het weer het toelaat bezocht worden.

 

 

Lekker eten en drinken!

 

Naast de kunst vormt Waarkunst een plek waar men heerlijk kan eten in het huiskamer restaurant 'Verse Aarde' van Sofie van Rhijn. Ook kan men hier met groepen terecht.

In het weekend hebben we altijd vers gebakken taart en allerlei drankjes. In de zomer kan men buiten op het terras tussen het groen en de kunst genieten.

 

 

Vergaderen en zakelijke bijeenkomsten

 

Als een inspirerende plaats waar men in alle rust kan vergaderen, presentaties kan geven of een jaarlijkse bijeenkomst kan organiseren heeft Waarkunst inmiddels al een zekere naam verworven.

 

 

Cultureel brede activiteiten

 

Muziek, theater en lezingen over de meest uiteenlopende onderwerpen worden vrijwel maandelijks gehouden in Waarkunst.

 

 

Brunch met aansluitend programma

 

Verder biedt het restaurant gedeelte u de mogelijkheid zich te ontspannen bij een maandelijkse brunch gecombineerd met een lezing of live muziek.

 

Waarkunst is iedere zaterdag en zondag geopend, dan schenken wij uitstekende koffie of thee met heerlijk vers en huisgemaakt gebak.

 

De galerie werkt niet aan de hand van thema's maar zoekt vooral werk met een eigen karakter en kwaliteit, dat in samenhang met elkaar prikkelt tot kijken, soms vragen oproept maar ook ruimte biedt om op in te gaan  

Cultureel veelzijdige galerie gelegen in het veelkleurige Oldambt! 

GALERIE WAARKUNST

CONTACTGEGEVENS 

Galerie Waarkunst

Hoofdweg 1

9942 PA 't Waar

 

0598-446390

waarkunst@gmail.com

OPENINGSTIJDEN 

doordeweeks op afspraak

 

zo    11.00 - 17.00

doordeweeks op afspraak