WAARKUNST

© 2017 | PRIVACY POLICY

Oldambt

 
 

Hoofdweg 1

9942 PA 't Waar

0598 446 390

whatsapp: 0634116683

waarkunst@gmail.com

openingstijden

zondag: 11-17

doordeweeks op afspraak

IN BETWEEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Christa Zentveld

 

Het werk van Christa Zentveld lijkt geïnspireerd op de Duitse expressionistische schilders. Net zoals deze schilders wil zij de wereld zelf weergeven, maar de wijze waarop ze die ondergaat.

In het werk van schilders als Ludwig Kirchner, Erich Heckel en Max Pechstein vind je duidelijke kenmerken die in haar werk terug te vinden zijn, zoals de thematiek, kleurgebruik en compositie van het onderwerp.

 

Maike van der Kooij

 

Maike van der Kooij deed de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Na enkele jaren als tekendocent heeft zij zich in Groningen gevestigd. Gegrepen door het weidse landschap schildert zij, zoals zij het zelf zegt: "portretten van een monumentaal land". Vaak werkt ze op locatie; ze neemt daarbij de essentie van het landschap in zich op en legt deze vast in snelle, rake schetsen. Daarbij heeft ze oog voor kortstondige momenten die je soms tegenkomt en die verdwenen zijn voor je ernaar kunt grijpen. Deze notities, soms aangevuld met foto's, worden in haar atelier vertaald in schilderijen.

 

Peter Meijer

 

Voor Peter is de uitdaging altijd hetzelfde, namelijk om een evenwicht in beeld, vorm en kleur te creëren voor de emoties en impressies die hij verzameld uit de realiteit van iedere dag. Met een krachtige manier van schilderen, een gedegen vakmanschap en een grote materiaal beheersing gebruikt hij een abstracte beeldentaal, die zo vanzelfsprekend is, dat hij door de toeschouwer als een werkelijkheid wordt ervaren.

11 MAART - 21 APRIL  |  EXPOSITIE

Zondag 11 maart zal de openstelling plaatsvinden van de expositie

 

IN BETWEEN

 

Tussen 15.00 uur en 17.00 uur bent u van harte welkom

 

De deelnemende kunstenaars zijn:

Christa Zentveld

Maike van der Kooij

Peter Meijer